L’avenç en el Salari mínim, les condiciones de treball i una Renda bàsica universal són en aquest 1er de Maig, segon dins la pandèmia, la pedra de toc de les necessitats i la lluita treballadora que impactaria positivament al conjunt de la ciutadania. La salut social serà sòlida i sostenible si l’acompanya una sana dosi de salut democràtica. L’Amnistia a les 3.300 persones encausades, empresonades i exiliades és vital per a les llibertats fonamentals.
La derogació de les reformes laborals, com de les pensions, formen part del conjunt de polítiques que s’ajornen per part del govern estatal, que cal aconseguir per revertir una explotació que malmet la vida i expectatives de la població.

L’Informe del Banc d’Espanya sobre l’impacte macroeconòmic de la pandèmia en la població jove, alerta de que hi ha “un retrocés de l’activitat sense precedents” que “la intensitat de la caiguda del PIB de 2020 es desconeguda en les sèries històriques recents”. Tanmateix les conclusions del BE són lluny de les polítiques estructurals necessàries des d’una òptica de millora social de la població treballadora, precària o sense feina a l’abast. Les conclusions de CaixaBank i Banc de Bilbao de destruir milers de llocs de treball incrementaran l’impacte negatiu.

La vaga del 30-A de les treballadores de la neteja dels Centres de Salut de Catalunya ens mostra una opció més saludable per enfrontar-se a la degradació laboral dels sectors feminitzats i precaritzats.

Des de L’Aurora encoratgem i enviem un missatge fraternal als germans i germanes madrilenyes, per batre i foragitar la dreta i extrema dreta del PP i Vox de la Comunitat de Madrid en el 4 de maig. Madrid ens importa.

Els drets laborals, socials i les llibertats republicanes avançaran fermes, i fonamentaran perspectives republicanes, si las classes treballadores ibèriques abandonen el xovinisme espanyolista dominant per impulsar per arreu alternatives de llibertats. La classe treballadora damnada i esclavitzada s’ha d’alçar, per compartir i fer seva la causa de l’emancipació feminista, del municipalisme participatiu proper al veïnatge, dels pobles que son oprimits i lluiten per ser lliures, des de la decisió sobirana, des de l’exercici del dret a l’autodeterminació.

En aquesta estela defensem la llibertat de Juana Ruiz Sánchez, detinguda per l’Estat d’Israel. Juani treballa des de fan anys als Health World Committees, per la salut, els drets i la causa Palestina.

La presó de Lledoners ha estat l’escenari del darrer conclave entre ERC i JxCat per acordar el govern i repartir-se  les conselleries. Tot un símbol de la realitat de l’Autonomia i la repressió estatal. La demora és onerosa, sobretot perquè es tracta d’on se situa el pla de xoc pandèmic, la renda bàsica universal, els serveis públics de Salut i les mesures socials pactades entre ERC i la CUP-Guanyem. El 14-F va mostrar que la ciutadania optava per un govern cap a l’esquerra i vers la independència republicana.

Visca les mobilitzacions de l’1 de maig!

29 d’abril de 2021