Carme Forcadell i Dolors Bassa tornen a la presó per revocació del tercer grau. La noia de 18 anys, violada a Sabadell per un grup d’homes el 2019, rep victimització secundària i tortura psicològica per part del fiscal als Jutjats de Barcelona. Hi ha alerta d’allau de desnonaments al compàs de la pandèmia. Les 3.300 persones repressaliades per la causa independentista creixen setmanalment per l’aplicació de la llei mordassa contra les llibertats d’expressió i manifestació. La Judicatura és un martell de l’Estat que actua impune amb l’ànima de l’extrema dreta, inquisitorial i demolidora, neofranquista.
L’Estat mostra a través de la Judicatura el seu rostre opressor i repressiu, misogin, masclista i patriarcal, protector dels poderosos grans propietaris, colpidor de la ciutadania, cruel i cínic amb les famílies desnonades, executor d’un escarni continu contra les llibertats individuals i dels pobles.

El govern de coalició progressista, hegemonitzat pel PSOE amb la subsidiarietat de Unidas Podemos (UP), es sotmet davant els poders fàctics econòmics, militars, judicials, polítics, religiosos i de la monarquia, en fi, de l’Estat. Ajornen els principals acords amb UP: derogació Reformes Laborals, Pensions, Llei Mordassa, Habitatge-lloguers, SMI, Indult als presos independentistes; la gestió de Salut beu dels paràmetres del gran capital privat; unes vacunes, indústria farmacèutica i atenció sanitària que contradiuen el canvi de mentalitat a favor del sector públic i de les cures com essencial. El frau i corrupció inherent a la monarquia i als poders econòmics són un factor de crisi que se superposa als altres, com la repressió dels drets i llibertats. Ho agreuja la manca de construcció d’alternativa i la paràlisi dels fons promesos per la UE.

En aquest context els acords entre ERC i la CUP-Guanyem, així com la investidura presidencial i la formació de nou govern, estan confrontats a una triple pinça europea, estatal i de JuntsxCat, això aboca a un govern feble i inestable. Un gir social a la Generalitat necessita, com el peix a l’aigua, una mobilització potent i un contracte estratègic amb el sindicalisme, el moviment municipalista, el feminista i el climàtic.

L’Aurora donem suport a la investidura de Pere Aragonès d’ERC a la presidència de la Generalitat. Proposem el govern en funció de prioritzar: a/ Pla de xoc d’emergència pandèmica: Serveis i sector públic de la Salut; Renda Bàsica Universal incondicional; les mesures socials del pacte ERC i CUP-Guanyem; plantegem que cal una fiscalitat cap a la mitja europea, la limitació del frau i de la corrupció; b/ Insistim en fomentar taules unitàries als pobles pel suport suficient a l’Amnistia; c/ Defensem generar les condicions socials per un embat democràtic que comporti un Referèndum d’autodeterminació efectiu, un procés cap a l’estat independent i la república catalana; d/ cerquem aliances fraternes entre els pobles, demòcrates i esquerres a l’Estat per repúbliques ibèriques; e/ considerem que cal el suport al bloc d’investidura i al govern estatal per impedir un govern de la dreta-ultradreta, la involució democràtica i, sobretot, preparar les condicions per alternatives republicanes.

Trametem el nostre homenatge a Arcadi Oliveres. Un home de pau, de vida i de lluita; honest i compromès amb la causa social; entusiasta dels Fòrums Socials Mundial, Europeu i Català; paladí dels sectors més humils, febles i colpits; detractor de les injustícies i discriminacions; pedagog sobre els estralls del deute i el capitalisme, de les grans multinacionals de la globalització; defensor de les llibertats, l’autodeterminació i la república, a Catalunya i arreu. En el nostre record i el d’aquesta terra.

Un govern d’ERC, CUP-Guanyem i Comuns (ECP) seria el que millor correspon al contingut de polítiques socials, llibertats democràtiques, sobirania i autodeterminació republicana. El tomb social del 14-F s’ha de sostenir en la lluita i mobilització a cada barri, ciutat, poble, a les empreses i les marees ciutadanes.  

8 d’abril de 2021.
Artículos relacionados