Dos milers de persones encausades, dues dotzenes empresonades, una desena condemnades, també exiliades, és un escenari insostenible. La judicialització del procés allunya la resolució del conflicte polític. La repressió de la Judicatura llastra el govern estatal PSOE-UP, alhora colpeix la representació de la sobirania ciutadana i malmet la immunitat parlamentària. Cal una mobilització massiva per l’Amnistia.

La revista ‘la rambla’ titulava: «Primer de tot… amnistia», el dia següent de les eleccions de febrer de 1936 (difós per David Fernández).

El govern estatal de coalició entre PSOE i UP, que s’anomena progressista, ha d’oferir sense dilacions una solució.

El diàleg polític entre els governs i la mobilització ciutadana han de ser efectius i convincents. El debat sobre si Amnistia, Indult i revisió del Codi Penal, només té sentit si allibera els i les preses, finalitza amb la repressió, anul·la les sentències, causes, sancions i procediments a les agredides.

Si per En Comú Podem l’indult havia de ser una prioritat en el centre de les polítiques del govern, vinga aquest indult sense demores.

Tanmateix l’Amnistia és una qüestió de salut pública democràtica, es tracta de la llibertat dels i les representants electes, dels drets fonamentals d’expressió i manifestació de la ciutadania lluitadora. Com pot haver-hi culpa i delicte per fer efectius els drets i les llibertats d’expressió i manifestació?

Són deu anys de lluita per la sobirania, la independència i la república. La consulta del 9-N, la fita de l’1 d’octubre de 2017 i el 3-O, l’esclat de rebel·lia del 14-O 2019 contra la sentència del procés.

Són unes quantes generacions de jovent que està vivint la conquesta de les llibertats manllevades per la monarquia i la constitució del règim de 1978. No hi ha aturador a aquesta fam i consciència de llibertat.

El clam grava a foc Amnistia, República, Autodeterminació.

Ahir mateix començava el judici a les @Encausades_TSJC on la fiscalia demana entre 1,5 i 2,5 anys de presó a les 14 detingudes dels CDRs per asseure’s a les escales del Tribunal Superior el 23-F de 2018. La setmana passada s’anunciava de nou el judici a Joan Josep Nuet (Sobiranistes), com a membre de la Mesa del Parlament per permetre el debat. Les acusades i empresonades per terrorisme (CDRs), segons proves i actuació exemplar de la Guàrdia Civil anunciada amb gran cerimònia pel seu cap a Catalunya el general de brigada Pedro Garrido, han estat alliberades en degoteig per la mateixa Audiència Nacional per manca de consistència d’uns indicis barroers.

Les desavinences sobre l’oportunitat de la mobilització per l’Amnistia (CCOO, UGT), o les seves limitacions al no incloure l’autodeterminació (ANC), així com la dificultat d’una àmplia campanya unitària com proposa Òmnium, no han de ser motiu per frenar o ajornar la mobilització.

L’Aurora ens adherim, animem a signar i a impulsar la mobilització ‘Amnistia ara!’ presentada per Òmnium i la Plataforma Som el 80%.

La lluita per les llibertats, la mobilització per fer enrere la repressió i les seves conseqüències, és el que pot endreçar les diferents apreciacions en un bloc ferm que centri el Diàleg i les polítiques. Ara és l’hora… Amnistia!

6 de febrer de 2020

Artículos relacionados