La força del procés sobiranista és la mobilització, la que des de fa anys posa al carrer centenars de milers de catalanes i catalans decidits a dir ¡Prou! Farts de les polítiques del PP i de l’Estat Espanyol, i en molts casos també farts de les polítiques de retallades del president Mas.

Com aquests darrers anys des del 2010, una mobilització tan massiva és transversal, hi està implicada la classe treballadora, hi és el pagès, especialment la joventut, la petita burgesia i sectors de la burgesia…que, aportant cadascú els seus interessos, coincideixen en definir un objectiu precís: obrir via lliure a la República catalana.

Un objectiu de canvi democràtic i de canvi social, perquè la majoria de la societat catalana ha identificat totes dues coses, ho ha expressat amb el clam per la independència i l’omple de contingut amb la perspectiva de sobirania constituent de República catalana, perquè volem decidir, resoldre i canviar la nostra relació amb l’Estat Espanyol, i la majoria ho vol per millorar les condicions de vida i de feina.

Nosaltres hi serem. No s’hi pot faltar

Importants sectors del poble treballador hi seran presents. No és casualitat que l’eix de Justícia Social i en particular el tram 93, el del sindicalisme, hagi estat un dels primers en omplir-se; que els treballadors i treballadores de Valeo en vaga defensant els seus llocs de feina hagin anunciat la seva presència; que un grup de sindicalistes de CCOO per la independència i la República Catalana també convoquin…No es pot ser al marge de la mobilització més important i massiva d’aquest poble.

L’inici de campanya electoral és una raó més per mobilitzar-se, per debatre, per convèncer que el canvi és possible, la Via Lliure a la República Catalana necessita encara sumar forces, necessita mobilitzar a sectors treballadors i populars per aconseguir l’impuls necessari per la ruptura democràtica sobirana, per l’inici d’un procés constituent que proclami la nova república.

¡Nosaltres hi serem! ¡Que no hi falti ningú!

Artículos relacionados