Sobre la Via lliure de l’11-S i les eleccions del 27-S

L’Aurora lluita i mobilitza per fer de la ruptura política de Catalunya amb l’Estat del Regne d’Espanya un gran avenç en les llibertats democràtiques i en les reivindicacions econòmiques i social, encaminat a aconseguir un nou règim social i polític.

Animem a inscriure’s i participar a la Diada nacional de l’11 de setembre, en un Tram (T93 i Pl Glòries) de la immensa manifestació de la Meridiana: a la Via lliure a la República Catalana. Convocada per Ara és l’Hora (ANC i Òmnium).

La Via lliure és l’expressió del poble de Catalunya, de la ciutadania mobilitzada, amb la consciència que és el temps d’exigir l’execució de la sobirania catalana, amb la independència, per la República Catalana.

La manifestació de la Meridiana “Carrer Major de la República Catalana”, és on rau la força per avançar en constituir-se com a subjecte polític de sobirania i forjar nova legalitat constituent catalana, tot enfrontant-se, rebutjant i desobeint les prohibicions i bloqueigs del govern de l’estat, de les seves institucions com el Tribunal Constitucional, així com de les forces polítiques que neguen i s’oposen a les llibertats catalanes.

Defugir la participació a la manifestació, per molt certes i justificades que siguin les raons de la pressió i instrumentalització electoralista de CDC i el president Mas, és tapar-se els ulls i l’oïda al que farà el poble mobilitzat.

És a la Via lliure a la República Catalana on es juga fonamentalment convertir la Generalitat autonòmica del Regne d’Espanya en Generalitat lliure, republicana, social, justa i neta.

Implantar unes polítiques d’emergència social necessita de la ruptura democràtica des de la força i la consciència mobilitzada del poble, en cap cas fora, al marge o en contra de la mobilització popular per la seva sobirania, independència i llibertat.

La massivitat de la Via lliure de l’11-S, amb la perspectiva de República Catalana és la millor preparació dels continguts i resultats de les eleccions del 27 de setembre.

Les diverses candidatures assumeixen que aquestes eleccions catalanes del 27-S tenen un caràcter excepcional. “Junts pel Sí” i “CUP-Crida constituents” les defineixen com plebiscitàries, “Catalunya Sí que es pot” les titlla de constituents, el PSC d’especials. El cas és que a la nit del 27-S i els dies següents el dilema raurà en si es supera la Declaració de sobirania del 20 de gener de 2013 per passar als fets constituents o seguir com Autonomia del Regne.

L’Aurora defensa per les eleccions del 27-S: Declaració d’inici de Sobirania Constituent, Ruptura democràtica, Procés constituent per una nova constitució catalana, República Catalana; Mesures d’Emergència social amb un pla de xoc: Treball, Drets i Serveis públics dins del procés de sobirania.

El post 27-S caldrà constituir un govern constituent amb els objectius #10. Un govern amb un president d’esquerres si s’aconsegueix una majoria d’esquerres del Parlament.

L’Aurora, que forma part d’EUiA, hem constituït i disposem de persones candidates a la llista “Catalunya Sí que es pot” (CSQEP), per tant defensem aquesta candidatura, al cap de llista de la qual n’és en Lluis Rabell, i la coherència amb el Manifest fundacional, on es proposen unes mesures d’emergència social, així com un procés constituent de ruptura democràtica, no subordinat ni supeditat a cap marc, en referència a l’estat del regne d’Espanya i a la Unió Europea (UE), amb una República Catalana referendada per la ciutadania, que decidirà lliurement les seves relacions amb els altres Pobles i Estats. Per tant rebutgem situar CSQEP en el bloc del «NO» de l’ unionisme legalista, favorable i que es sotmet a la Constitució de 1978.

El 27-S, L’Aurora crida a votar la llista “Catalunya Sí que es pot” (CSQEP), amb un vot crític, donada la feble defensa de la República Catalana en les propostes públiques dels principals candidats/es i futures persones diputades. Un Vot crític per no implicar-se a fons en inserir les polítiques d’emergència social a la mobilització de la Via lliure a la República Catalana.

En tractar-se d’unes eleccions de llibertats nacionals, on la cohesió fonamental fruit de la condició social es comparteix amb una diferenciació de pertinença nacional, amb el lògic increment de la pressió per fomentar la ruptura amb la independència sobirana, L’Aurora considera legítim els vots a la llista CUP-Crida Constituent, malgrat les limitacions excloents que dificulten incorporar a la ruptura, a la ciutadania de sentiments diferents al independentisme, o al sindicalisme.

En canvi veiem negatiu el vot a Junts pel Sí, ja que pot confondre i esvaeix el factor social. En aquesta llista interpartidista, entre dretes i esquerres, la representació de la dreta catalana CDC disposa de l’hegemonia en el lideratge polític, amb el compromís previ d’atorgar la presidència de la Generalitat a l’actual president Artur Mas. Mas és l’executor de la política neoliberal de les retallades, segueix i comparteix ideològicament fil per randa les imposicions de la UE i la Troica, forma part de la connivència amb la corrupció sistèmica i els corruptes com la família Pujol i uns quants altres, amb clara complicitat amb certa patronal que viu d’espoliar recursos públics. L’Aurora denunciem com enemiga de la població treballadora la llista de «Ciutadans». C’s, que fractura la convivència social i defensa la unitat del Regne, és propulsada pels poders econòmics i estatals per apaivagar la davallada del PP.

Del resultat electoral del 27-S amb el Parlament que es formi, dependrà: a) iniciar un procés constituent o ajornar-lo, amb negociacions sense futur, amb l’Estat, b) implementar unes polítiques econòmiques socials continuistes o de canvi. La unitat de les esquerres per unes polítiques socials serà determinant en el nou Parlament. La conjunció per la sobirania constituent rupturista i la República Catalana serà cabdal en un Parlament amb ampla majoria democràtica.

Desenvoluparem la mobilització sobiranista i la campanya electoral amb el suport a l’Acord d’Esquerres per la República Catalana (AExRC).

ConsellCAT de L’Aurora-om

7 de setembre de 2015

Artículos relacionados