l diumenge 14 convé votar malgrat les anomalies de la pandèmia i d’una democràcia que accepta la corrupció reial i el frau generalitzat, mentre manté presos i preses independentistes a la presó i l’exili, així com 2.850 persones imputades. Les enquestes detecten una gran abstenció i molta indecisió, pronostiquen un empat entre ERC, Junts i PSC. És vital afrontar-se a la pandèmia amb recursos i serveis públics. És necessari un nou cicle de polítiques socials i de sobirania lliure per part d’una Generalitat que deixi de sotmetre’s als grans poders econòmics i al règim de l’Estat monàrquic.
Són 25.540 les persones que no volen formar part de les meses electorals per temor a la infecció. En són un milió les residents que no podran votar per una llei d’estrangeria xenòfoba que nega els drets elementals. El secretari general de l’OMS, es pronuncia sobre l’escassa eficàcia de la vacuna d’AstraZeneca en el cas de la variant africana (Sudàfrica n’ha suspès l’ús). Bárcenas i Villarejo aporten proves de la corrupció i frau que formen part del moll de l’os estatal. Són una conjunció de desgavells que desautoritzen les il·lusions en bondats suposades del sosteniment del règim de 1978, qüestió de la que en fa bandera el PSC.

El resultat en escons del 14-F apunta a escenari d’inestabilitat pel govern de l’estat i l’autonòmic. Els pronòstics apunten a un descens i reorganització dels partits constitucionalistes amb un augment del sobiranisme-independentisme. Les promeses electorals empal·lideixen davant la realitat punyent d’empobriment, impunitat pels poderosos i l’estat, discriminació, limitació i repressió de la diversitat i dissidència.

Estan abocats al fracàs els intents de destriar les necessitats socials -les cures amb la salut i el treball, com la brutalitat sistèmica masclista, o les destructores de la natura-, de les llibertats democràtiques individuals, les nacionals i dels pobles (sobirania, autodeterminació).

La recerca d’alternatives estratègiques ha de començar per un tomb complert del lideratge i del govern de la Generalitat. Un tomb vers les polítiques socials (pla de xoc), la renda bàsica universal, l’amnistia, república i autodeterminació (referèndum). Un tomb impulsat per un bloc o entesa sobiranista republicana, arran de terra, que es proposés abastar l’independentisme d’esquerres, el sobiranisme rupturista, el republicanisme autodeterminista, el municipalisme del canvi, el feminisme i el sindicalisme. Un tomb a un govern basat en ERC, Comú i CUP.

L’Aurora proposa votar la candidatura de la CUP-Guanyem encapçalada per la Dolors Sabater Puig, també a Comuns (BComú, ECP), alhora considera legítim que es voti a altres candidatures d’esquerres socials, republicanes i independentistes com ERC, per evitar que una polarització electoral beneficiés als partits que varen sostenir el 155, neguen el referèndum i el dret a l’autodeterminació, mentre accepten la repressió estatal de 2.850 persones imputades, empresonades i exiliades. El 14-F vota.

11 de febrer de 2021
Artículos relacionados