Les pantalles dominen una campanya que va a contrapeu de les xifres del coronavirus. L’Estat espanyol és el que menys recursos destina a la salut en percentatge del PIB, però els 140 mil milions promesos per la UE generen una cadena de dependències que limiten les propostes polítiques. El manà financer europeu s’esvaeix, abans de fluir, a l’hora de destinar-lo als recursos sanitaris i farmacèutics públics, a facilitar les ajudes i ingressos mínims directes o d’establir una Renda bàsica Universal. La fatiga pandèmica afecta greument a l’eficiència estatal i autonòmica.
Hi ha un compàs d’espera que en primera instància es concreta en una desmobilització del gruix ciutadà, però contrastada per unes persistents mobilitzacions simbòliques que abasten les diferents necessitats socials, les vitals sanitàries i dels drets democràtics universals.

El raper Pablo Hasel es converteix en un nou símbol de l’envit republicà i per la llibertat d’expressió. La confluència de la lluita per les llibertats, l’amnistia i el referèndum amb la consciència comunal sobre cures i serveis essencials, a cavall de  la millor valoració del serveis públics, sobretot els anomenats vitals, pot constituir la palanca amb la que configurar un nou escenari de lluita.

Som conscients de les dificultats inherents a la diàspora ocasionada per la crisi en les perspectives de l’espai dels Comuns, així com la disgregació d’un espai sobiranista important però fragmentat que va des de l’independentisme d’esquerres fins el sobiranisme federalista rupturista republicà, inclòs el món comú que confia en mesures socials i de llibertats per part del govern de coalició estatal. És obvi que no podem considerar en aquests segments al PSC, ni a qui va defensar la repressió contra Catalunya (155), ni a qui nega el referèndum i el dret a l’autodeterminació.

Donem tota la importància a l’arrelament d’una opció sobiranista republicana en la classe treballadora i el sindicalisme. L’espai sobiranista no disposa d’una representació homogènia, es reparteix entre diferents opcions polítiques, fins i tot una part queda orfe.

ERC proposa un govern pentapartit d’ERC, JxCat, Comuns, CUP i PDECat (Pere Aragonès). ECP (Comuns) promou un govern fort amb ERC, PSC, ECP. El PSC esbossa un govern en minoria PSC i ECP. La CUP va a determinar polítiques i govern, perquè no sigui com l’actual (JxCat, ERC).

L’Aurora som per un tomb social de la Generalitat, per l’Amnistia i el Referèndum. Lluitem per un bloc sobiranista republicà i autodeterminista que defensi polítiques de xoc social, s’enfronti al parasitisme estatal, a la corrupció i al frau de les grans empreses; un aplegament que condicioni i determini les polítiques del nou govern. Fomentem la participació i vot el 14-F que contribueixi a una Generalitat d’esquerres, sobiranista i republicana autodeterminista.

4 de febrer de 2021