El lema de ‘Juntes i diverses per una vida digna’ és la bandera que s’alça aquest 8-M per la imponent mobilització feminista mundial. La marea de dones cohesiona una immensitat humana que agermana els drets universals i les causes de les minories sotmeses. El moviment de les dones és un signe de futur que fomenta igualtat lliure de violència, opressió i explotació.
 

   A Catalunya s’ha mantingut la vaga com altres països. El Manifest 8 de març de 2020 senyala: “Hem incorporat la vaga feminista com a eina de lluita, repensant dia rere dia els conceptes de vaga i de treball… Hem cridat plegades arreu de tot el planeta. Tanmateix, no s’han produït els canvis necessaris en l’àmbit social i polític: PER TANT, NOVAMENT, ENS ATUREM!”

S’estén el vigor de la consciència de la xacra de la misogínia masclista que sosté la dominació i supeditació de la meitat de la població mundial. Es copsa que hi ha les bases econòmiques i socials per llençar al traster de la història el sistema de poder i valors patriarcal que està durant 4.500 anys (Gerda Lerner).

Contradictòriament, la globalització, els ajustos d’austeritat del FMI, la monetarització i els títols de propietat que engoleixen terres comunals i relacions socials ancestrals, tant a l’Àsia com a l’Àfrica, o les ‘desplaçades’ de les terres a Colòmbia, l’explotació a les maquiles de Mèxic, les guerres a Orient, estan provocant una actual caça de bruixes i una nova onada d’assassinats de dones (Silvia Federici).

Som davant una barbàrie esfereïdora en el s XXI. L’emergència feminista no és una exageració literària ni teòrica, la provoca els milers de morts de dones assassinades, agredides sexualment, maltractades i violades per homes. Ni menys ni menys que un “problema de proporcions epidèmiques” segons l’OMS.

Els poders econòmics, els estats, tots els estaments de la societat, l’educació, la moral i les religions, a més de fer ulls clucs a aquesta situació insostenible, la permeten quan no la fomenten directament. Hi ha una cadena infame de tolerància i complicitat a plena llum del dia.

El patriarcat es un jutge / que ens jutja per néixer, / i el nostre castic / és la violència que no veus./ … I la culpa no era meva, ni d’on era ni com vestia. /… El violador ets tu! El violador ets tu! La meravellosa comparsa de les companyes de ‘Las Tesis’ xilenes ha donat la volta al món, viral, versionada en les diferents llengües i situacions a milers de ciutats i pobles.

Com fa el Manifest 8-M ‘Cridem a l’autoorganització i a la revolta feminista’. El futur està en la nostra lluita. Tothom a la vaga de cures, treball i consum. Tothom a la manifestació!