Vota per llibertat i sobiranies

El debat electoral principal és als carrers agermanat a l’acció i empatia ciutadana. La impugnació del rei l’ha obligat a recloure’s al Palau de Congressos. L’acampada de la Generació 14-O a la plaça de la Universitat és una àgora pública juvenil sobre sobiranies, drets i llibertats. El rebuig a la sentència sobre la violació grupal a l’adolescent de Manresa denuncia la judicatura patriarcal. L’Assemblea d’electes apunta a una coordinació general. El proper 10-N cal votar per les llibertats i totes les sobiranies.

La votació establirà la composició de les Corts que hauran d’escollir el president i el govern. No hi ha indicis que el règim s’estabilitzi. Tot condueix cap a un nou govern precari i inestable. Les propostes defensen els interessos econòmics dels poderosos i la supervivència del règim, del Rei i de l’Estat actual, en perjudici de la població treballadora. El PSOE s’inclina a cercar la connivència amb el PP.

La tendència va cap a la regressió en drets i llibertats de tarannà dictatorial.

El vot de la població més colpida, de les capes treballadores precàries, la joventut que veu un futur sense llum, les dones excloses del treball, la gent pensionista, és útil per barrar el pas a les polítiques de dretes del PSOE/PSC.

Vivim la quarta setmana des de la Sentència del procés amb una mobilització persistent. L’esclat de ràbia juvenil ha donat un nou tomb a nou anys de mobilitzacions massives per la lliure decisió, la independència i la república.

La rebel·lió catalana està en plena metabolització de l’1 d’octubre de 2017. Hi ha una reflexió profunda, es valoren encerts i errors, es mesuren perspectives i forces, l’efectivitat del lideratge de la dreta catalanista o la conveniència d’un gir cap al lideratge de les esquerres, que inclogui un canvi cabdal a les polítiques econòmiques i socials.

El Rei i la princesa no han estat benvinguts. No s’han pogut passejar per Barcelona. Evitant Girona, el Rei s’ha trobat amb un rebuig generalitzat a Barcelona i arreu de Catalunya. Ni el català escaient de la princesa pot fer oblidar la repressió, agressions, empresonaments i prohibició a exercir la lliure autodeterminació en vot i referèndum.

La Monarquia no s’estima a Catalunya doncs la vol sotmesa, sense futur d’emancipació. Catalunya no s’estima un Estat i un Rei que no li permet llibertat per decidir, fer i ser.

L’Estat no estalvia motius per concitar rebel·lia. El Tribunal Constitucional acaba de legalitzar que les empreses puguin acomiadar a les persones treballadores si s’absenten uns vuit dies en dos mesos, ni que sigui per baixa per malaltia o justificada.

L’Aurora proposa votar a les candidatures d’esquerres i sobiranistes: Les que defensen les propostes bàsiques de les grans mobilitzacions de rebuig de la Sentència entorn a la llibertat dels presos i la lliure decisió sobre totes les sobiranies. Llibertat, Amnistia, República, Autodeterminació.

Vota: ERC-Sobiranistes, CUP, ECP.

7 de novembre de 2019