Sobre l’escenari de les eleccions del 28 d’abril de 2019

Comunicat de L’Aurora (organització marxista)

La convocatòria d’eleccions generals pel 28 d’abril, produïda després de que el trident PP-C’s-Vox guanyés la Junta d’Andalusia, i en no aprovar-se els pressupostos estatals, ha precipitat els esdeveniments, acords i coalicions, alhora que afecta a les eleccions municipals i europees de maig.

La immensa mobilització unitària de la vaga feminista ha recorregut tot l’Estat, des de les grans ciutats als pobles més petits. Les lluites de les dones per tots els drets, contra la violència masclista i per la igualtat de les dues meitats de la població, ofereix una alternativa de futur diferent de les que comporta la mecànica electoral del règim caduc constitucional del 1978 amb la monarquia.

La mobilització de la joventut pel canvi climàtic obre un altre front que vol barrar el pas a les polítiques destructives de la natura i a l’austeritat neo liberal privatitzadora.

La mobilització catalana, sobiranista i republicana per exercir la lliure decisió, es manté ferma i consistent, de fet s’acreix enfront del Judici; madura un nou esclat mentre s’amplien les veus per una vaga general ciutadana. La manifestació “L’Autodeterminació no és delicte” del cap de setmana a Madrid esbossa un futur lliure, d’igualtat i fraternitat entre els pobles.

En aquest escenari excepcional L’Aurora (organització marxista) proposa:

  1. Un acord, entesa, front o coalició sobiranista, sindicalista, municipalista, feminista i republicana, que maduri les condicions necessàries i suficients per una ruptura política amb el règim de 1978 de la monarquia, amb un procés constituent republicà en base el dret a l’autodeterminació, des de la lliure decisió popular ciutadana. El lideratge i l’hegemonia de les esquerres es imprescindible per aquest tomb a posar les llibertats democràtiques i les necessitats de la població treballadora en un primer pla.
  2. Fomentem l’acord de coalició entre Sobiranistes i ERC per a les eleccions del 28-A, en una perspectiva republicana, social i feminista. Defensem una entesa republicana amb totes les forces i entitats de la majoria ciutadana que vol el dret a decidir, en especial amb ECP.
  3. Sostenim per les municipals el compromís amb Barcelona en Comú i per la renovació per l’alcaldia de Barcelona amb Ada Colau alcaldessa. En el conjunt de Catalunya ens impliquem amb les candidatures alternatives unitàries entre independentistes i sobiranistes republicanes seguint l’estela de Guanyem Badalona. 18 de març de 2019