Les dones s’alcen enfront el masclisme i la misogínia que pregona Vox contra la “dictadura de gènere”. El trident andalusí del PP-C’s-Vox negocia derogar o diluir la Llei integral contra la violència de gènere, reduir els pocs diners que s’hi destinen, anul·lar les tímides mesures existents contra la violència masclista, l’agressió sexual i les violacions.

La ultra dreta pretén destinar més diners a les corrides de braus i a la caça. També hi ha diners pel militarisme, la repressió dels drets i llibertats, sense oblidar l’Església catòlica.

La reconquesta va contra les dones, contra el dret a decidir a Catalunya, contra el moviment republicà català, vol suprimir les autonomies, foragitar la immigració, disminuir els serveis públics i combatre tota resistència i rebel·lia treballadora.

Les dones segueixen essent les germanetes pobres dels pressupostos i polítiques estatals i autonòmiques, també en els Convenis a les empreses.

L’empremta de la vaga feminista del 8 de març de 2018 ha donat una gran volada al moviment dels drets de les dones. Les dones mostren tota la intenció i consciència, amb una força creixent inaudita, en sostenir l’exigència d’avenços constants en les polítiques públiques.

La consideració d’agressió sexual i violació dels homes vers les dones és una petita mostra de que la violència masclista és inacceptable, amb ella s’ha de finalitzar la cadena de complicitats i omissions que formen part de l’ordre patriarcal. Les dones aconsegueixen que no es consideri com natural, biològic o etern la discriminació i supeditació per sexe. La igualtat formal de les lleis i la moral ha de fer el gran salt a esdevenir igualtat real sense violència de gènere.

La força del moviment internacional feminista aconsegueix la complicitat i el suport de les dones en els indrets i llars dels poblets més petits i de les grans ciutats. Aquesta llum de vida guanya la simpatia de cada vegada una major part de la població. Una part creixent d’homes s’incorpora i assumeix la causa de la igualtat i el respecte entre les persones.

Un destacament importantíssim, per una nova fita de mobilització de la vaga feminista el proper 8 de març, és el compromís i la lluita de les dones treballadores, sindicalistes i la unitat combativa a les empreses.

El sindicalisme de CCOO i UGT fa un nou pas a l’anunciar un procés de mobilització que culminarà precisament el 8-M. Aturades de dues hores per torn o, fins i tot, de vaga de 24 hores en sectors més actius i decidits. Les dones sindicalistes són el factor vital d’aquesta confluència i reforç pel 8-M.

Les mobilitzacions seran contra la reforma laboral, per les pensions, alhora pels recursos que permetin fer front a les bretxes de gènere i a la violència contra les dones.

Les dones andaluses s’han agermanat amb sororitat potent amb el moviment de dones a tot l’Estat. Totes les dones estan amenaçades i son colpides per les mesures que negocien PP-C’s-Vox pel govern de la Junta d’Andalusia.

El moviment feminista s’ha plantat davant el negacionisme masclista de la violència de gènere.

El manifest unitari de les entitats i coordinacions més significatives andaluses i estatals, “Cap pas enrere”, denuncia l’atac frontal contra les dones en el que es vol sustentar la nova Junta. El moviment de dones crida a “exercir la nostra responsabilitat democràtica i deixem clar que els nostres drets són intocables i que no hi ha pacte possible amb qui defensa a les institucions les pretensions dels violents”

Cap pas enrere en la igualtat. Els nostres drets no es negocien ni a Andalusia ni enlloc. El 15 de gener mobilització en suport a les dones andaluses.

10 de gener de 2019