Una mediterrània inhòspita

El Mare Nostrum bressol de la civilització occidental és feréstec per a milers de persones immigrades i refugiades; s’està convertint en un gran fossar.

La Unió Europea n’és la responsable de la política punitiva. Es condemna a aquelles persones que fugen dels seus països per cercar un futur amb treball. Es colpeix a qui fuig de guerres devastadores per unes poblacions civils. Es rebutja a les víctimes dels grans depredadors dels recursos naturals.

Els Estats europeus han aniquilat tot vestigi de política d’acollida. L’ancestral dret d’asil ha quedat enterrat per unes normatives infernals. Els USA, les grans corporacions i la UE fomenten les guerres imperialistes per dominar els països i explotar els recursos naturals. Les conseqüències provocades, com els desplaçaments humans, es tracten destruint tot vestigi de drets.

Turquia i Líbia reben milions d’euros per frenar i impedir que arribin a les costes i fronteres europees l’allau humà. Itàlia considera un èxit que el nombre de la immigració a les seves costes hagi passat de sis mil persones diàries a cinc-centes.

Organitzacions de defensa dels drets humans, sense cap ànim de lucre, com la badalonina Proactiva Open Arms, són molt mal vistes, fins i tot tractades de terroristes. Open Arms es dedica a vigilar la Mediterrània amb el lloable objectiu de salvar milers de vides, de les pasteres a la deriva, dels traficants i dels escamots militaritzats.

La confrontació recent d’un remolcador d’Open Arms, que guaria a 216 persones d’una mort segura per ofec, ha estat l’enèsim xoc amb les patrulleres militaritzades líbies, ben ensabonades pels milions UE. Segons la Fiscalia italiana dona la culpa a Open Arms de segrestar a les persones que havia rescatat del mar. El vaixell resta immobilitzat al port de Pozallo, Sicília. Els responsables, Marc Reig (capità), Anabel Montes (cap de la missió) i Gerard Canals (coordinador), s’aboquen a una pena d’entre 5 i 15 anys de presó, a més d’una multa de 15.000 euros per cadascuna de les persones migrants que varen desembarcar a Itàlia, les 216.

L’alcaldessa Ada Colau ha fet testimoni de suport al port de Barcelona. Ada Colau, junt amb el fundador de Proactiva Open Arms, ha demanat l’alliberament del vaixell retingut a Pozallo.

Barcelona, ciutat d’acollida i de la diversitat, defensora dels drets humans i pacifista, situa a Catalunya amb un tarannà totalment invers de les polítiques europees militaristes i de limitació de les llibertats.

 

22 de març de 2018

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

*