8M- Les dones diem prou i ens plantem!

Estem a les portes d’un nou 8 de Març dia Internacional de la dona treballadora i de les lluites feministes, però aquest any per primer cop, a Catalunya i a Espanya, farem VAGA. Pel moviment feminista i per la CGT de 24 h, i per CCOO i UGT de 2 hores per torn de treball per posar en valor que 2 h és el temps que una dona ha de treballar de més en una jornada laboral per cobrar el mateix que un home. Això és fruït de les relacions entre el moviment feminista i el moviment sindical que assumeix i fa seves les reivindicacions feministes.

Ara diem PROU:

  • A salaris i pensions de misèria. De mitjana les dones cobrem 6.585 € menys de salari i 805 € de pensió que els homes.

  • A la bretxa salarial, per sectors, per edats, per nacionalitat, per tipus d’ocupació, per tipus de contracte i per tipus de jornada.

  • A no trencar el sostre de vidre que ens manté a llocs de menys responsabilitat, menys poder i menys retribució econòmica.

  • A assumir majoritàriament les tasques de cures: de la llar, d’atenció als infants, a les persones dependents…

  • A tot tipus de violències masclistes. L´any passat 9 dones van ser assassinades a Catalunya per les seves parelles o ex-parelles, aquesta és la data més punyen, però per sota trobem moltes, masses dones que han patit i estant patint, agressions de diferents tipus: física, psíquica, econòmica, laboral…

  • A que es posi en dubte les nostres paraules a denúncies i declaracions davant de la judicatura.

  • Al patriarcat que continua mantenint-se i que les dones el vivim i patim.

Perquè moltes d’aquestes reivindicacions siguin possibles, cal que les diferents administracions creïn més recursos públics: escoles bressol, residències per avis i per persones dependents, professionalitzar i assumir el treball de cura, que la llei de dependència torni als barems i les prestacions inicials, amb dotació pressupostària; compliment de la llei d´igualtat, per tant s´incorpori que per la mateixa feina hem de tenir el mateix sou, que és posi en marxa el Pacte d’Estat contra la violència de gènere amb dotació pressupostària real, que la legislació avanci en més permisos pels homes quan son pares; com s’acaba de fer a Euskadi on els funcionaris podran gaudir del mateix permís que les mares…

Les dones volem viure i gaudir d’una societat més igualitària, més justa, més equitativa i participativa de manera real i no simbòlica entre les dones i els homes, en la que tinguem: visibilitat real, llibertat per vestir com vulguem, per caminar pels carrers a qualsevol hora del dia i de la nit, per tenir tot tipus de relacions amb qui vulguem i quan vulguem, per decidir sobre el nostre cos, per dir no i que es respecti que NO és No.

Cal tenir present que les dones que lluitem ara som hereves de totes les dones i totes les lluites que durant molts anys han mantingut i han reivindicat les nostres mares i les nostres àvies. Perquè van ser, som. Perquè som, seran.

Aquest 8M ENS PLANTEM!!! Farem vaga laboral, de cures, de consum i d’estudiants.

JUNTES SOM MES FORTES I HO ACONSEGUIREM!!!

 

01 de març de 2018

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

*