Feminicidi: crim contra les dones

Encara ressonen amb força les consignes de la multitudinària i històrica Marxa del 7N a Madrid, després de l’any anterior amb el Tren de la llibertat.

Una Marxa estatal convocada pel moviment feminista. S’ha mostrat la ferma voluntat de les persones per combatre la xacra de les violències masclistes des de tots els àmbits. S’exigí un Pacte d’Estat en el què les forces de govern considerin prioritària la necessitat d’unir esforços, iniciatives i augmentar els recursos per aconseguir eradicar les violències masclistes i el masclisme com a crim contra les dones i tota la societat.

Després d’aquesta marxa, d’aquest clam de rebuig i exigència per construir una societat lliure de masclismes, 4 dones han estat assassinades. De nou topem amb la terrorífica quotidianitat del feminicidi. Avui ja són 49 dones amb el què portem d’any… demà… cal esperar a que els resultats del feminicidi a tot l’Estat segueixin la “mitjana anual” de més de 70 dones assassinades?

Cal seguir essent testimonis del relat als mitjans, als jutjats i al carrer, on les dones són culpabilitzades i invisibilitzades en xifres i qüestionaments patriarcals que justifiquen la pèrdua de la seva vida i excusen als botxins, que són justificats amb expressions estereotipades que donen cobertura i aprovació als seus actes violents?

La resposta és clara, alta, forta i contundent!

Diem prou a les violències masclistes!

Volem una societat lliure de violències vers les dones!

Volem una societat justa, de drets i llibertats, i des d’aquesta certesa treballem i lluitem per fer-la possible i posar fi a aquesta xacra social ja!

Els propers dies 12, 13 i 14 de novembre comptem amb un espai privilegiat de denuncia, reflexió activa i treball per construir una nova realitat social. XI Fòrum contra les violències de gènere.

A l’Espai Francesca Bonnemaison es vol generar noves estratègies per combatre el masclisme, exigint polítiques públiques que incloguin totes les formes de violència, reclamant a les institucions un rebuig clar de la mateixa manera que el tenen amb d’altres desigualtats i se sumen a aquesta lluita, transformant els seus sistemes i estructures que estant perpetuant la violència institucional.

Un espai on es posarà sobre la taula, la necessitat urgent de reconeixement, reparació i prevenció, i l’exigència de recursos per treballar l’apoderament de les dones i la incorporació de la coeducació dins les aules per deixar de reproduir aquesta cultura patriarcal que ens oprimeix.

Un espai on des de la diversitat ideològica, enfortirem la xarxa per combatre el patriarcat, compartint experiències d’èxit pels drets de les dones a viure una vida lliure de violència.

T’esperem els popers dies 12, 13 i 14 de novembre al XI Fòrum contra les violències de gènere.

Comptem amb la teva veu i experiència per generar noves estratègies i colpejar juntes les causes estructurals que provoquen les violències contra les dones!

XI Fòrum contra les violències de gènere

12, 13 i 14 de novembre 2015

Espai Francesca Bonnemaison. Sant Pere més baix, 7, Barcelona

Programa i Inscripcions: www.violenciadegenere.org | t: 627.398.316