Cal defensar TV3 i Catalunya Ràdio dels atacs de la dreta i del control del govern.

   En els últims temps, han crescut els atacs des de diversos àmbits contra els mitjans audiovisuals públics de Catalunya,TV3 i Catalunya Ràdio.

Ciutadans i el PP manifesten que un nou 155 hauria d’incloure el control econòmic i de continguts de TV3 des del govern central i, fins i tot, un possible tancament dels mitjans de comunicació públics.

Al costat d’aquesta campanya política, s’està produint un assetjament contra els treballadors i treballadores de TV3 quan fan la seva feina a peu de carrer. Periodistes i operadors de càmera de TV3 han estat agredits verbalment i físicament per manifestants d’extrema dreta.

Els mitjans de comunicació han de poder exercir lliurament la seva feina d’informació a la ciutadania. Tots ells. No oblidem que també han patit agressions companys d’altres mitjans, fins i tot un company de Telemadrid que algú havia confós amb TV3, per dur “roba de color groc”. La violència ultradretana d’alguns personatges és indiscriminada i menysprea la intel·ligència.

Cal defensar la continuïtat d’uns mitjans de comunicació públics potents com a garantia de més independència informativa, pluralisme i objectivitat.

Però no només ataquen la tasca informativa de TV3 els que la volen tancar o controlar des de Madrid. També ho fan el Consell de Govern i la direcció actuals de la CCMA, sotmesos al govern de la Generalitat per la contrareforma de la llei que va perpetrar el govern de CiU d’Artur Mas. La nefasta gestió d’aquesta direcció ha culminat amb el pas de l’expresident del Consell de Govern de la CCMA, Brauli Duart i el seu segon, Andreu Martínez, als Mossos d’Esquadra, on no han trigat ni quinze dies en provocar una crisi per la seva actuació davant del Parlament.

La línia informativa i les directrius econòmiques estan ara en mans del govern. No ha de ser així en uns mitjans audiovisuals públics al servei de la ciutadania. La manipulació informativa a favor del govern mina la credibilitat dels mitjans. Han de ser els professionals amb criteris objectius, democràtics i de servei a la ciutadania els qui tenen el dret d’informar i de respectar les opinions democràtiques de la societat

Els treballadors, els comitès d’empresa i consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio han reclamat reiteradament la desgovernamentalització dels mitjans. El Parlament de Catalunya ha aprovat a l’últim Ple una moció i diverses resolucions presentades per Catalunya en Comú per a la renovació urgent d’un Consell de Govern caducat fa més d’un any, l’establiment d’un contracte-programa plurianual que garanteixi l’estabilitat econòmica dels mitjans i la reforma de la Llei. La moció va ser aprovada per tots els grups parlamentaris excepte els del govern (Junts per Catalunya i ERC) que es van abstenir.

L’aplicació d’aquestes mesures serà molt positiva per reivindicar i reforçar els mitjans audiovisuals públics de Catalunya.

18 d’octubre de 2018

Artículos relacionados